Товарният кораб, който плаваше към Варна, но беше тежко засегнат от

...
Товарният кораб, който плаваше към Варна, но беше тежко засегнат от
Коментари Харесай

Кораб призрак се носи в Червено море, докато САЩ и Великобритания поразиха нови цели на хусите

Товарният транспортен съд, който плаваше към Варна, само че беше тежко обиден от ракетен удар, изстрелян от хусите и зарязан от екипажа си, към момента се носи неуправляемо по водата и може да бъде изтеглен към Джибути, оповестиха източници на Ройтерс, на която се позова .

Екипажът на плавателния съд " Рубимар ", плаващ под флага на Белиз, го напусна откакто беше ударен от ракета в неделя. Моряците бяха избавени от различен търговски транспортен съд.

Подкрепяните от Иран бунтовници хуси, които управляват най-гъсто обитаемоте региони в Йемен, нападат кораби в Червено море и протока Баб ел Мандеб в символ на взаимност с палестинското население по време на войната, която Израел води в Ивицата Газа.

Корабът " Рубимар " се цялостни с вода и притежателите му изследват какво може да се направи, заяви компанията за морска сигурност " Ел Ес Ес - САПУ ". Плавателният съд е регистриран в Обединеното кралство. Компанията притежател и основаният в Ливан корабен управител не бяха открити за коментар.

Съединени американски щати и Англия нанесоха нови удари по 18 обекта на хусите, съобщи в същото време Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Ударите бяха нанесени по осем обособени цели в Йемен в отговор на офанзивите, които те подхващат против кораби в Червено море, разгласи Пентагонът.

Тези взаимни удари в Йемен са нанесени дружно с други страни, които оказват поддръжка за интервенцията против хусите - Канада, Австралия, Бахрейн, Дания, Нидерландия и Нова Зеландия, се споделя в изказване на Пентагона.

Телевизията на хусите " Ал Мазира " удостовери, че има нанесени такива удари по йеменската столица Сана, съобщи Ройтерс. Според медията ударите в Сана са били девет.

Британското министерство на защитата удостовери, че е взело участие в съвместите удари с четири изтребителя " Тайфун " и два самолета за презареждане, съобщи Франс прес.

Малко след известието за нанесените удари министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин съобщи, че " Съединени американски щати няма да се поколебаят да минат към дейности, в случай че е належащо, с цел да защитят живота на хората и свободната търговия ", съобщи Франс прес.

В известието на минисъра се споделяше, че хусите ще понесат следствията от офанзивите си в Червено море и Аденския залив.

Същевременно хусите споделиха, че са атакували петролен танкер в Аденския залив, съобщи Ройтерс.

Според представителя на хусите Яхия Сария става дума за танкера " Торм тор ", плаващ под флага на Съединени американски щати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР